lauantai 27. helmikuuta 2016

Tulppaaneja ja kissanruohoa


Pidän tulppaaneista ja niitä tuleekin hankittua aina keväisin kotiin mielenpiristykseksi. Kun pääsiäinen lähestyy kotiimme löytävät tiensä myös narsissit. Callunat pihalla ovat talven myötä muuttaneet värinsä violetista ankean harmahtaviksi. Pääsiäisenä talvi-istutukset joutavat kompostiin ja tilalle tulee pihallekin muutama narsissi. Odotan jo talven väistymistä ja kevään puhkeamista. Leskenlehtiä ja valkovuokkoja. Tänään aurinko paistaa jo ihanan keväisesti. Ensi viikolla helmikuu vaihtuu maaliskuuksi ja voidaan puhua jo ihan virallisestikin keväästä - huippua. Kevät on lempivuodenaikani.

Myös kissaneitimme S odottaa selvästi kevättä ja pääsiäistä. Virpomisvarpujen lisäksi S:ää vetää puoleensa pääsiäisruoho. Näin keväisin S alkaa maistella viherkasveja ja se on merkki siitä, että meidän olisi syytä laittaa kissanruohoa hänelle kasvamaan. A kylvikin S:lle kevään ensimmäiset ohrat muutama viikko sitten, mutta astiaan lorahti hiukan liikaa vettä ja tämän jälkeen istutus muistutti enemmänkin riisiviljelmää. Itämään tästä "riisiviljelmästä" lähti pari onnetonta kortta. Ehkäpä parempi kylvöonni seuraavalla kertaa...

Blogini luonnosteksteissä on roikkunut jo useita kuukausia teksti raskaudenkeskeytyksestä sikiöpoikkeavuuden vuoksi. Aihe on tuntunut liian raskaalta tarttua ja toissaviikkoiset tapahtumat vain vahvistivat tätä fiilistä. Ehkäpä tällaiset kepeämmät aiheet sopivatkin paremmin tähän kevään korvalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tähän kommenttisi. Kommentit julkaistaan moderoinnin jälkeen.